KookJij

Pistachepesto

Tijdens mijn vakantie op Sicilië logeerden wij vlakbij Bronte (aan de voet van de Etna) Blijkbaar is daar het Walhalla voor pistachenoten en ze zijn daar ook een essentieel onderdeel in veel gerechten. Niet alleen in ijs en gebak maar ook in granita (soort slushpuppy) en er wordt zelfs pesto mee gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk om deze pesto zelf te maken en al is deze dan niet van de originele Bronte pistachenoten, evengoed toch erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pistachepesto te bereiden

  1. Maak de pistache nootjes fijn met een vijzel of keukenmachine. 
  2. Voeg fijngesneden basilicum, gehakte knoflook, geraspte kaas en peper & zout toe.
  3. Maak dit alles met een staafmixer fijn en voeg zoveel olijfolie toe tot de gewenste dikte.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Een lekker gerecht met pistachepesto:
https://www.kookjij.nl/recepten/siciliaanse-pasta-met-pistachepesto-en-garnalen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst