Recept
« Terug naar recepten
Pikante zalm met garnalen en ananas
PT30M
Pikante zalm met garnalen en ananas
Een heerlijk pikante zalm met garnalen en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante zalm met garnalen en ananas te bereiden
Laat de zalm en de garnalen zonodig ontdooien en snijd de zalm in blokjes van circa 2x2 cm. Snijd de ananas in blokjes (bewaar bij ananas uit blik een scheutje van het sap).
Bereiden:
Verhit de olie in een pan en roer er de kerrie, het korianderpoeder en het gemberpoeder door. Voeg de fijngehakte santen of de kokosmelk toe en laat kort doorwarmen tot de santen is gesmolten. Voeg de bouillon en het citroensap toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en schep er de blokjes zalm door. Laat op laag vuur een paar minuten stoven en voeg de garnalen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bind de saus desgewenst met allesbinder. Bestrooi met de koriander of de peterselie. Garneer met de kleine kroepoekjes of zet ze in een bakje op tafel.
Tip:
Lekker met gekookte rijst. Geef er desgewenst een salade bij van komkommer, taugé, bosui en rode peper. Gebruikt u ananas uit blik, kies dan bij voorkeur voor naturel, deze past beter bij dit gerecht dan ananas op zware siroop.
Bereiden:
Verhit de olie in een pan en roer er de kerrie, het korianderpoeder en het gemberpoeder door. Voeg de fijngehakte santen of de kokosmelk toe en laat kort doorwarmen tot de santen is gesmolten. Voeg de bouillon en het citroensap toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en schep er de blokjes zalm door. Laat op laag vuur een paar minuten stoven en voeg de garnalen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bind de saus desgewenst met allesbinder. Bestrooi met de koriander of de peterselie. Garneer met de kleine kroepoekjes of zet ze in een bakje op tafel.
Tip:
Lekker met gekookte rijst. Geef er desgewenst een salade bij van komkommer, taugé, bosui en rode peper. Gebruikt u ananas uit blik, kies dan bij voorkeur voor naturel, deze past beter bij dit gerecht dan ananas op zware siroop.