KookJij

Pikante Indische gehaktsaus

Een heerlijk pikante indische gehaktsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: onze Jiri
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante Indische gehaktsaus te bereiden

Bak de uien, knoflook, pepertje, trassie en gemberwortel zachtjes aan in de olie tot het goed hun geuren gaan afgeven. Voeg het gehakt toe en bak dat op rustig vuur rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes mee, blus het geheel af met de tomatenblokjes met sap, de bouillon en de kokosmelk en laat dat op een suddervuurtje ca 40 minuten stoven. Roer wel af en toe goed om.
Als de saus na die tijd mooi zacht van struktuur en lekker van smaak is, is het tijd om aan tafel te gaan en te smullen van deze Indische 'Bolognesesaus'. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst