Recept
« Terug naar recepten
					
						Peterseliesoep
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Peterseliesoep
Een heerlijk peterseliesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Nele Cokelaere
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Peterseliesoep te bereiden
  Was en snijd de ui, courgette en aardappels.
Verhit een flinke klomp boter (2el) en fruit de ui glazig.
Voeg de courgette toe en stoof nog 5 min., voeg daarna de aardappels toe en zet nog 5 min. op een lager vuur.
Voeg 1,5 l warm water met de bouillonblokjes toe.
Breng het geheel terug aan de kook en laat even doorkoken op hoog vuur, verminder uw vuur en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur door koken met deksel.
Was de peterselie en pluk de blaadjes af.
Voeg de peterselie toe aan de bouillon.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur.
Mix.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe er indien gewenst wat room bij.
  
									Verhit een flinke klomp boter (2el) en fruit de ui glazig.
Voeg de courgette toe en stoof nog 5 min., voeg daarna de aardappels toe en zet nog 5 min. op een lager vuur.
Voeg 1,5 l warm water met de bouillonblokjes toe.
Breng het geheel terug aan de kook en laat even doorkoken op hoog vuur, verminder uw vuur en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur door koken met deksel.
Was de peterselie en pluk de blaadjes af.
Voeg de peterselie toe aan de bouillon.
Laat het geheel ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur.
Mix.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe er indien gewenst wat room bij.
 
                    





 
					