KookJij

Perzik en peer uit de oven

Een heerlijk perzik en peer uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzik en peer uit de oven te bereiden

Verwarm de over voor op 180°C.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
Schil de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Leg de perzikhelften met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Leg de stukjes peer er rondom.
Schenk een beetje Grand Marnier over de perziken totdat er een klein laagje vocht op de bodem van de schaal ligt.
Snijd het vanillestokje open en leg hem bij de perziken. Leg ook de takjes rozemarijn in de schaal.
Strooi de amandelen in de holtes van de perziken. Strooi vervolgens een klein laagje rietsuiker over de perziken en zet de schaal in de oven.
Laat het geheel 15 minuten in de oven staan. Laat de perziken voor het serveren even afkoelen maar serveer ze goed warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst