In plaats van gedroogde bamigroente kun je ook 0,5 à 1 el boemboe bami goreng door het gehakt roeren. De rolletjes kunnen dan wel minder stevig zijn.
Makkelijker is een zakje Bahmi Kruidenmix (is kant en klaar) Ik heb er ongeveer de helft gebruikt.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes)
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes)
Een heerlijk perkadel bali (balinese gehaktrolletjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									De Oosterse Keuken 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Perkadel Bali (Balinese gehaktrolletjes) te bereiden
    Doe de bamigroente in een kom en giet er 1 dl kokend water op. Laat dit 5 à 8 minuten weken en daarna uitlekken. Indien nodig afdeppen. Hak de groente daarna zo fijn mogelijk.
Het gehakt dan aanmaken met kokos + sambal + djahé + laos + bamigroente + ei en wat zout.
De maïzena door een zeef erboven zeven en alles weer goed mengen. Het mag niet te nat zijn, anders wat paneermeel erdoor doen.
Vorm nu ongeveer 12 dunne rolletjes hiervan met een middellijn van ongeveer 2 cm en ongeveer 6 à 8 cm lang.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten gaar en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken of rol ze gewoon over een stuk keukenpapier.
    
										Het gehakt dan aanmaken met kokos + sambal + djahé + laos + bamigroente + ei en wat zout.
De maïzena door een zeef erboven zeven en alles weer goed mengen. Het mag niet te nat zijn, anders wat paneermeel erdoor doen.
Vorm nu ongeveer 12 dunne rolletjes hiervan met een middellijn van ongeveer 2 cm en ongeveer 6 à 8 cm lang.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten gaar en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken of rol ze gewoon over een stuk keukenpapier.
 
                    





 
					