KookJij

Perenkrans met amandelroom

Een heerlijk perenkrans met amandelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perenkrans met amandelroom te bereiden

Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Meng water, wijn, limonadesiroop, citroensap en puddingsaus in een pan. Voeg sinaasappelschil, kruidnagels en kaneelstokjes toe. Doe de stukjes peer in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook circa een uur en meet daarna 5 dl van het kookvocht af. Week de gelatineblaadjes in koud water en los deze op in het perenkookvocht. Spoel een kransvorm om met koud water en vul deze met de stukjes peer en het vocht. Laat minstens een dag opstijven in de koelkast. Klop de slagroom stijf en voeg de suiker geleidelijk toe. Meng het amandelpoeder erdoor. Doe de amandelroom over in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. Dompel de vorm in warm water en stort deze over op een bord. Garneer met toefjes amandelroom en mintblaadjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst