KookJij

Pepperoni pizza

Een heerlijk pepperoni pizza recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2/4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pepperoni pizza te bereiden

1.

Zeef de bloem over een werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe, gevolgd door het zout. Je moet snel werken want het waterige gistmengsel zal eruit gaan sijpelen. Meng goed en voeg langzaam het water toe, beetje bij beetje. Blijf ondertussen kneden. Het kan nodig zijn om de bloem /water verhouding enigszins te variëren want verschillende soorten bloem kunnen verschillend reageren). Kneed goed totdat je een deeg hebt dat elastisch is en licht aanvoelt.


2.

Verdeel het deeg in tweeen en maak er twee ballen van. Leg ze op een met bloem bestoven plaat, bedek losjes met een schone theedoek en plaats op een warme plaats om te laten rijzen (ongeveer 1 uur). Het zal 1/4 tot 1/2 rijzen. Een keukenkastje waar veel lucht doorkomt is een goede plaats.


3.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Rol elke bal zo dun uit als je kunt op een met bloem bestoven werkoppervlak. Maak je geen zorgen als het niet perfect rond is. Plaats de bodem op een pizza-bakplaat die je ook met wat bloem hebt bestoven.


4.

Verspreid ongeveer 1 1/2 eetlepel van de tomatensaus over de bodem. Vervolgens 1 bol mozzarella (uitgelekt en in ongeveer 6 plakjes gesneden), de plakjes vlees en de oregano.


5.

Bak in de oven gedurende ongeveer 12-15 minuten.

Mijn kookverhaal (Alice Verschuren)

Echt heerlijk, ik doe meestal als ze klaar zijn, een rood pepertje fijn knippen erboven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dit is de eerste keer in m`n leven, dat ik lees, dat het zout bij de gist gevoegd moet worden.
Ik dacht altijd, dat zout de gistwerking tegen gaat.