KookJij

Paté met walnoten en pruimen

Een heerlijk paté met walnoten en pruimen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Belgisch recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paté met walnoten en pruimen te bereiden

Verwarm de oven voor op 150°(, Leg de pruimen in een kom en schenk het bier erover.
Laat de pruimen ca. 1 uur wellen.
Maal in een keukenmachine de kippenlevers met het vetspek, de knoflook, het rookspek en het kleurzout fijn.
Voeg flink wat versgemalen peper toe.
Meng het gemalen vleesmengsel met de gewelde pruimen, de twee soorten gehakt, de walnoten en de ontbijtkoek.
Bekleed een patévorm of cakeblik met de plakjes ontbijtspek; laat het spek over de randen hangen.
Leg het vleesmengsel hierin, druk het aan en vouw het spek over het vleesmengsel heen dicht.
Dek het geheel af met een stuk bakpapier en aluminiumfolie.
Zet de paté in het midden van een braadslee.
Schenk water in dl' braadslee tot halverwege de patévorm.
Schuif de braadslede in de oven en laat de paté in ca. 1,5 uur gaar worden.
Haal de paté uit de oven en zet er iets zwaars op.
Laat de paté afkoelen en haal hem uit de vorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst