KookJij

Pastinaak ovenschotel

Een heerlijk pastinaak ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastinaak ovenschotel te bereiden

Borstel de pastinaak schoon en snijd in dunne plakjes.
Leg een deel v.d. plakjes op de bodem v.e. vuurvaste schaal.
Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de pastinaak.
Pers een knoflookteentje er boven uit en strooi wat z+p erover.
Dan wéér een laagje opbouwen en eindig met een laagje
pastinaak.
Bestrooi met de kaas en de paneermeel.
Een paar klontjes boter bovenop.
Op 175°C in 60 min. bruin en gaar.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Wil je het invriezen, laat dan de kaas achterwege en voeg het toe als je het opdient.
Vind dat de kaas er niet lekker op wordt als het gevroren is, maar dat is persoonlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Heb gisteren de schotel geserveerd en is met smaak verorberd, dus dank je voor het lekker receptje.
Sorry wou hj 4 sterren geven, maar stopte bij 1, dus denk die drie er dan maar bij.