Recept
« Terug naar recepten
					
						Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
Een heerlijk parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie te bereiden
Voorbereiding:
Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen.
Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden.
sjalotten pellen en zeer fijn snipperen.
In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten.
Champignonblokjes 3 minuten zachtjes meebakken.
Wijn erbij schenken en 5 minuten zachtjes verwarmen.
Creme fraiche erdoor roeren, nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Bereiding:
Parelhoenfilets in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen.
In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Spinazie in zeef laten uitlekken.
Parelhoenfilets op snijplank 1 minuut laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden.
Uitgelekte spinazie over 4 warme diepe borden verdelen.
Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken.
Beetje zwarte peper over saus en rand van bord malen.
									Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen.
Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden.
sjalotten pellen en zeer fijn snipperen.
In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten.
Champignonblokjes 3 minuten zachtjes meebakken.
Wijn erbij schenken en 5 minuten zachtjes verwarmen.
Creme fraiche erdoor roeren, nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Bereiding:
Parelhoenfilets in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen.
In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Spinazie in zeef laten uitlekken.
Parelhoenfilets op snijplank 1 minuut laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden.
Uitgelekte spinazie over 4 warme diepe borden verdelen.
Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken.
Beetje zwarte peper over saus en rand van bord malen.
                    