KookJij

Paprika uit Piemonte

Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s worden in de oven gebakken met knoflook, plakje tomaat en krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika uit Piemonte te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2.  Snij de paprika`s in 3 stukken (er moeten een soort bootjes ontstaan, zie foto). Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
  3. Pel de teentjes knoflook en snij deze in hele dunne plakjes.
  4. Was de tomaten en snij ze in plakjes.L
  5. Leg de stukken paprika naast elkaar in een ovenvaste schaal. Verdeel de knoflook over de paprika`s. Leg in elk stuk paprika 2 plakjes tomaat.
  6. Verdeel hierover de ansjovis uit het blikje.Giet er wat van de olie overheen. Leg hierop een klontje boter. Bedruppel de paprika`s nog met wat olijfolie.
  7. Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi ze voor het serveren eventueel met wat gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk
stokbrood of ciabatta.
Warm. lauwwarm of koud lekker als borrelhapje, bij de lunch, bij de bbq of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Af en toe doe ik nog wat balsamico-rème over de gebakken paprika's wat ook heerlijk smaakte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst