KookJij

Panpizza

Een verrukkelijke Panpizza
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panpizza te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Springvorm invetten met olie. Bestuif bodem en zijkanten met maismeel. Rol het deeg ui en bekleed de bodem en ca. driekwart van de rand ermee. Vou de uiteinden een beetje naar binnen om een rand te vormen.

2. Verhit een koekenpan met een anti-aanbaklaaf en braad het gehakt 3-5 minuten tot het rul en bruin is. Giet het overtollige vocht af en laat afkoelen.

3. Smeer de pizzasaus uit over de bodem. Gehakt, stukjes rode en groene paprika en plakjes champignons erover verdelen. De tomaten erboven opleggen en mooi rangschikken. Bestrooien met olijven, mozzarella en parmezaanse kaas.

4. Smeer de rand van het deeg in met olijfolie. Bak 25 minuten tot de kaas is gesmolten en de pizzakorst goudbruin is. Laat de pizza 5 minuten staan voor je hem in parten snijdt. Hierna direct opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Het ziet er lekker uit, maar waarom de naam "panpizza"? ik dacht dat panpizza in de koekenpan gebakken werd?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Bobby , ga hem zeker maken ...ziet er zeer lekker uit. groetjes van ons 3 :);):p
m-lisjuh

m-lisjuh zegt:
ik heb de pizza uitgeprobeert en hij was erg lekker.
bobby

bobby zegt:
Als variatie kan je er nog wat extra pastasaus, 2 teentjes knoflook en een klein beetje pizza kruiden bij doen. Zodat het iets meer pit krijgt.
yves

yves zegt:
Hee

Dat moet lekker zijn,maar het moet eerst geproefd worden.En het zal ook gebeuren.

Groeten
Yves