KookJij

Pane met kaas en tijm

Een heerlijk pane met kaas en tijm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pane met kaas en tijm te bereiden

Vermeng in een kom de bloem met 1 koffielepel fleur de sel. Los de verkruimelde gist op in het lauwe water.
Schenk het gistpapje en 1 eetlepel olijfolie in een kuiltje in de bloem.
Vermeng met de houten lepel. Kneed 10 minuten met handen tot een elastisch deeg. Laat de deegbal, afgedekt, rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog eens goed door en verdeel het in vier gelijke bolletjes.
Druk ze op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. laat ze, afgedekt, 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Vermeng de ricotta met 1 koffielepel gehakte tijmblaadjes, peper en zout naar smaak. Druk met een vinger putjes in het deeg. Schep in elk putje een theelepeltje kaas.
Bak de pizzapane ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Sprenkel wat olijfolie en fleur de sel op de gebakken pizzapane.
Serveer warm of lauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst