KookJij

Recept voor Ovenschotel van spruitjes en wortel

Een heerlijke vegetarische - winterse ovenschotel voor de wintermaanden, gegratineerd met komijnekaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 495 kCal energie
20 Gram eiwit
20 Gram vet
50 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes in water met zout in ± 8 minuten beetgaar. Kook de geschilde en in halve plakjes gesneden wortel in water met zout in ± 7 minuten beetgaar. Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper. Roer er de boter en de melk door. Verdeel de puree over de groenten en strooi de kaas en het paneermeel erover. Laat het gerecht in ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C) gratineren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Heeft het gesmaakt?
Groetjes, Anna.
rangvi

rangvi zegt:
Lekker Anna, dank je !
rangvi

rangvi zegt:
Hallou mousse,
Ipv spruitjes kan je bloemkool of broccoli gebruiken ! :)
mousse

mousse zegt:
Ziet er prima uit,maar
ik ben niet dol op spruitjes.