KookJij

Ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt

Een heerlijk ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ooit gezien bij een kookrubriek van Weert tv (De oude munt)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt te bereiden

Rul het gehakt tot lichtbruin en voeg de peper en knoflook toe.
Proef of er gehaktkruiden bijmoeten, vaak is gehakt al voorgekruid.
Voeg de wokgroenten toe en wok het geheel 5 minuten.
Vet de ovenschotel iets in en doe het gehakt-wokmengsel erin.
Doe daarbovenop de zuurkool, dan de perzikschijfjes en dan de rookworstplakjes.
Dek af met de puree en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
Zet dit midden in een op 200°C voorvewarmde oven en laat ± 20-30 min. staan of tot de kaas licht goudbruin is geworden.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Dit recept ben ik ± 25 jaar geleden ooit tegengekomen bij een kookrubriek op tv, heb het toen opgeschreven en ben het later kwijtgeraakt. Ik heb het vaker gemaakt en ook vaak met variaties, tegenwoordig doe ik het op de 'slanke' manier:
Puree zonder boter klaarmaken, mager rundergehakt en magere rookworst, perziken vervangen door appel, 20+ kaas eroverheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m.vink

m.vink zegt:
Heb het gemaakt, is erg lekker apart. De smaak van zoet, zuur en de rookworst, verrassend. :p
lilith

lilith zegt:
Klinkt goed! Ben gek op gerechten met zuurkool!
Als variatie lijkt het me ook lekker met banaan i.p.v. perziken... :)
Liske

Liske zegt:
Nee hoor Ziele, dat valt erg mee. Door de wokgroenten en de (toch altijd iets nattige) zuurkool wordt alles een beetje met vocht doortrokken. Wel doe ik ooit (meer voor de smaak) een paar eetlepels van het perzikvocht over de zuurkool voor extra smaak en vocht!
ziele

ziele zegt:
Het ziet er lekker uit ik zal het zeker proberen, maar is het niet te droog