KookJij

Ouderwetse bruine bonen filosoof

Een heerlijke ouderwetse ovenschotel bestaande uit bruine bonen, uien, appel en aardappelpuree
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 595 kCal energie
20 Gram eiwit
7 Gram vet
102 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Oud kookboek van Libelle
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse bruine bonen filosoof te bereiden

  1.  Laat de bonen goed uitlekken.
  2. Schil de uien en snij deze klein. Bak de uien in de boter lichtbruin. Voeg de bruine bonen, wat bouillon van een tablet, de plakjes augurk, het laurierblaadje en wat zout en peper hieraan toe.  Laat dit 15 min. zacht sudderen. Verwijder daarna het laurierblaadje.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water met zout en maak hiervan met de melk, peper en een klontje boter een lekkere puree. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snipper de appels.V
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. boven- en onderwarmte.
  5. Vet een grote ovenschaal in en doe laag om laag puree, bruine bonen en appeltjes, de laatste laag moet bestaan uit aardappelpuree.
  6. Strooi wat paneermeel over de puree en bak de filosoof 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot er een bruin korstje ontstaat.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de gedroogde bruine bonen ook zelf koken. Neem dan 250 gram gedroogde bruine bonen en zet de bonen minimaal eeen nacht in koud water om ze te wellen. Doe pas na het koken zout bij de bonen dan zijn ze sneller gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst