KookJij

Ossenhaas met bieslooksaus

Een heerlijk ossenhaas met bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Sonja Bakker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ossenhaas met bieslooksaus te bereiden

Was de spinazie en laat het uitlekken. Vermeng 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel olijfolie met de peper en zout in een kom. Roer er dan het water doorheen en laat eventjes staan.

Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel en snijd ze in kleine stukjes. Knip de bieslook klein. Vermeng de ei en bieslook met de overige mosterd, azijn, peper, tot een geheel. Voeg als laatste de nog warme bouillon toe. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grillpan en bak de ossenhaas aan beide kanten snel bruin. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg het in het midden van een platte schaal. Hierom heen de spinazie en besprenkel deze met de dressing. Verdeel tot slot de ei/bieslook saus over de ossenhaas.

Mijn kookverhaal (Lidia van Amelsvoort)

Heeerlijk! Voor de kinderen kook ik de spinazie...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidia

Lidia zegt:
Tja... daar valt wat voor te zeggen, ervaring leert echter dat de kinderen rauw vlees niet geweldig goed eten.... mits het super mals is dat ze het kunnen zuigen... en ik vind het gewoon het lekkerste vlees... Ik kan er echt geen zonde van maken... en ik maak er ook niet meer van dan het is.

Vlees is vlees.... voor mij dan.
Michiel

Michiel zegt:
Sorry, maar dit is echt zonde van de ossehaas. Zou hier dan rosbief voor nemen, beetje respect voor het mooie product kan geen kwaad