KookJij

Okroschka

Een heerlijk okroschka recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: CaatKookt; passionforfood.nl AD 270312
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Okroschka te bereiden

Schil de aardappelen, kook ze gaar in kokend water met wat zout in ongeveer 15 minuten.
Snijd ze dan in kleine blokjes.
Schil de komkommer, snijd deze in de lengte door en verwijder met een lepel de zaadjes.
Snijd ook de komkommer in kleine blokjes.
Kook de eieren hard, pel ze en wrijf ze, boven een schaal, door een zeef.
Voeg hier de mosterd en creme fraîche aan toe.
Roer dit glad met de pils en bouillon.
Meng hier dan de koude aardappelblokjes en komkommerblokjes door samen met de garnaaltjes.
Breng de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Laat de okroschka door en door koud worden.
Serveer de soep met de fijngehakte dille gegarneerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst