KookJij

Moraba aloebochara (pruimenjam)

Een heerlijk moraba aloebochara (pruimenjam) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moraba aloebochara (pruimenjam) te bereiden

Week de gedroogde pruimen ongeveer een uur in een kopje water.
Verwarm de pruimen met het water in een pannetje op zacht vuur, laat het aan de kook komen.
Voeg dan de suiker toe en de saffraan, laat het 10 minuten koken. Doe vervolgens de kardemom erbij en de pistache.

Het is geen echte 'jam' zoals wij die kennen, dus op dit moment is het klaar. Als je wil kan je het nog wel pureren. Bewaar eventueel afgesloten in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst