KookJij

Millefeuille van chocolade met karamelsaus (zie op

Een heerlijk millefeuille van chocolade met karamelsaus (zie op recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Millefeuille van chocolade met karamelsaus (zie op te bereiden

Bereiding:
Voor de "galettes". oftewel de breekchocolade, de chocolade tot ongeveer 30 graden au bain marie of in de magnetron verwarmen, dus op een lage temperatuur laten smelten.
Vervolgens de gesmolten chocolade dun op een plastic vel of op vetvrij bakpapier strijken en kort invriezen.
De mousse maak je door het ei, de eierdooiers en de suiker au bain marie op te kloppen op ongeveer 50 graden C. Dit geheel vervolgens koud kloppen en de gesmolten couverture toevoegen.
Doe dan voorzichtig de room erbij en laat het geheel opstijven in de koeling.
Voor de saus de suiker licht karameliseren.
Blus vervolgens af met de espresso, Sambuco en het water.
Voeg kardemon en vanillesuiker toe.
Laat het geheel licht inkoken.
Let op: Warm is deze saus dunner dan koud!
Zeef de saus.
Daarna de breekchocolade in de gewenste vormen breken.
Voeg de mousse hiertussen met lepel of spuitzak.
Serveer het gerecht met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst