Recept
« Terug naar recepten
					
						Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
Een heerlijk millefeuille van aubergines met gedroogde ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marina Niemegeers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Dieet & Slank - Voorgerecht
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Pascale Naessens
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Millefeuille van aubergines met gedroogde ham te bereiden
 Snijd de aubergines in plakjes.
Bestrooi beide kanten met grof zout.
Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (bvb 2 borden) zodat het vocht eruit gaat.
Laat 20 min. rusten.
Wrijf het zout eraf met keukenpapier.
Droog de plakjes ham gedurende 7 min. in een warme oven van 180 gr.
Best op de rooster van de oven, zodat ze krokant worden.
Bruin de pijnboompitten ook even in de oven.
Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie.
Kruid enkel met peper.
Leg ze op de rooster van de oven gedurende 20 min.
Doe de kleine tomaatjes in een kommetje.
Kruid ze enkel met peper.
Giet er een scheutje olijfolie over.
Zet het kommetje met de tomaatjes in de oven bij de aubergines.
Giet een beetje olijfolie en een paar druppels citroensap bij de
raketsla.
Maak torentjes.
Leg een plakje aubergine daarop wat raketsla, een tomaatje, wat pijnboompitten en een plakje ham.
Werk zo verder.
									Bestrooi beide kanten met grof zout.
Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (bvb 2 borden) zodat het vocht eruit gaat.
Laat 20 min. rusten.
Wrijf het zout eraf met keukenpapier.
Droog de plakjes ham gedurende 7 min. in een warme oven van 180 gr.
Best op de rooster van de oven, zodat ze krokant worden.
Bruin de pijnboompitten ook even in de oven.
Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie.
Kruid enkel met peper.
Leg ze op de rooster van de oven gedurende 20 min.
Doe de kleine tomaatjes in een kommetje.
Kruid ze enkel met peper.
Giet er een scheutje olijfolie over.
Zet het kommetje met de tomaatjes in de oven bij de aubergines.
Giet een beetje olijfolie en een paar druppels citroensap bij de
raketsla.
Maak torentjes.
Leg een plakje aubergine daarop wat raketsla, een tomaatje, wat pijnboompitten en een plakje ham.
Werk zo verder.
                    