KookJij

Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's

Dille, citroen en knoflook is natuurlijk een klassieke combinatie voor bij alles wat uit de zee komt. En oubollig of niet het zijn smaken die gewoon perfect bij elkaar passen. Deze ingrediënten, en nog meer natuurlijk, heb ik gebruikt om een marinade mee te maken om gamba's mee te marineren. Natuurlijk kun je er ook heel goed allerlei vissoorten mee marineren. Ik heb de gamba's aan spiesjes op de bbq gelegd maar ze zijn ook erg lekker om te gebruiken bij een tapas of op een salade.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's te bereiden

  1. Als je gamba's uit de diepvries gebruikt moet je ze eerst laten ontdooien. Hak de knoflook en de dille fijn. Pers de citroen uit.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar, leg de gamba's in de marinade en schep het geheel goed door elkaar.
  3. Laat dit tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
  4. Als je spiesjes wilt maken kun je het beste de stokjes al van te voren in het water leggen (tegelijk wanneer je de marinade maakt) De stokjes verbranden dan niet en de gamba's gaan beter aan de stokjes en er weer vanaf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst