KookJij

Makreel met witte ui, aardappel en ( zie opm )

Een heerlijk makreel met witte ui, aardappel en ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel met witte ui, aardappel en ( zie opm ) te bereiden

Laat de crème fraîche met de gevogeltebouillon en een beetje peper en zout licht inkoken.
Maak de uien schoon, zout ze licht en wikkel ze in zilverfolie. Pof de uien ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C.
Schil de aardappels niet, maar was of borstel ze.
Laat ze in licht gezouten water koken, totdat je er gemakkelijk in kunt prikken.
Strijk een beetje olijfolie over de makrelen.
Strooi er wat peper, zout en fleur de sel over.
Laat ze ongeveer 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bak de plakjes ontbijtspek uit.
Hiermee kun je de vis garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Addie, is recept van bevriende kookclub, wij vonden het heerlijk:);)
Mocht je het maken succes ermee.
Groetjes, Bert Allers
Addie

Addie zegt:
Hallo Bert,
Mmmmm, ziet er weer geweldig lekker uit. Ga het zeker eens proberen. Kan het eventueel ook met andere vis.
Kookgroetjes, Addie.