Recept
« Terug naar recepten
					
						Madeirakoek
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Madeirakoek
Een heerlijk madeirakoek recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Inge Deyck
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									carine
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Madeirakoek te bereiden
Maak eerst de bakkersroom. Breng de melk samen met de suiker aan de kook. Klop een volledig ei en drie eierdooiers glad en roer er het puddingpoeder door. Bind daarmee de melk.
Haal de pan van het vuur en roer er de boter in kleine stukjes door. Laat niet meer koken. Laat alles goed afkoelen en roer de pudding geregeld om zodat er geen velletje op komt.
Neem een platte schaal. Smeer eerst een laagje pudding en leg er vervolgens een laagje madeirakoekjes op. Smeer de koekjes met een borsteltje in met wat amaretto. Blijf laagjes maken tot alles op is. Eindig met een laagje pudding.
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag en bedek de bovenste laag van de koek volledig met schilfers.
Laat alles een nachtje in de koelkast rusten.
									Haal de pan van het vuur en roer er de boter in kleine stukjes door. Laat niet meer koken. Laat alles goed afkoelen en roer de pudding geregeld om zodat er geen velletje op komt.
Neem een platte schaal. Smeer eerst een laagje pudding en leg er vervolgens een laagje madeirakoekjes op. Smeer de koekjes met een borsteltje in met wat amaretto. Blijf laagjes maken tot alles op is. Eindig met een laagje pudding.
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag en bedek de bovenste laag van de koek volledig met schilfers.
Laat alles een nachtje in de koelkast rusten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
inged zegt:
Madeirakoekjes zijn ovale, platte koekjes. Erg licht van structuur. Ken je het merk LU deze heeft zulke koekjes.
Groetjes Inge
inged zegt:
Neen madeirakoekjes en boudoirs zijn niet het zelfde. Madeirakoekjes zijn platte, ovale koekjes.
Misschien zijn twee dozen te veel, maar 1 doos is te weinig hoor, dus het kan wel zijn dat je van de tweede doos er nog wat over hebt. De bedoeling is dat je meer dan 1 laag koekjes hebt.
Groetjes.
                    
Madeleintje zegt: