KookJij

Macaroni voor Studenten

Een heerlijk macaroni voor studenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mamsie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni voor Studenten te bereiden

Breng in een ruime pan per 100 gr. macaroni 1 liter water aan de kook,
Laat de macaroni in het water glijden en breng het water, onder af en toe roeren, opnieuw aan de kook.
Kook de macaroni in 6 minuten beet gaar (al dente).
Giet de macaroni af in een vergiet.
Pel en snij ondertussen de uien in partjes, dat houd in dat je de gepelde ui een maal doorsnijd van de bovenkant tot het wortelkroontje, dan in ongev. 5 mm. brede partjes).
Maak de blikjes tomatenpuree op en zet ze klaar voor gebruik met een lepeltje,
Doe dit ook met het groentenbouillonblokje en kruidenmix voor gehakt.

Bak op een middelmatig vuur (elektr. stand 4) het gehakt lekker los (rul) in een hapjespan. Gebruik event. een beetje boter, maar bij bijv. half om half gehakt, het je geen boter of olie nodig,
Wanneer het gehakt licht bruin gebakken is voeg je de gesneden uien toe en bakt dit al omscheppende tot de uienpartjes glazig zijn, voeg de kruidenmix en tomatenpuree erbij en nog even goed doorwarmen.
Mocht de massa een beetje "droog" zijn kun je er een beetje kookvocht van de macaroni aan toevoegen.

Als je (te)veel saus hebt kun je een gedeelte invriezen.
Maar dan niet de macaroni erdoor scheppen!

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Dit (basis) recept voor pastasaus is afkomstig van mijn moeder. We hadden een groot gezin en niet zoveel geld om altijd uitgebreid te eten. Bovengenoemd recept maakte ze dan ook vaak!
Bij de slager kregen we toen nog altijd (gratis) een zakje gehaktkruiden bij een pondje gehakt. Als ze dan macaroni wilde maken kreeg ze er van de slager twee zakjes (ook gratis) :-)

Later toen ik ging studeren en ook niet zoveel "te makken" had heb ik dit zeker eens per 14 dagen gegeten. Omdat ik toen maar een kookpitje had heb ik daarop de saus gemaakt en de macaroni deed ik dan in een plastic (afsluitbaar) bakje en goot daarop kokend water. Als de saus klaar was, was ook de macaroni klaar!!
Vandaar: Macaroni voor Studenten.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Zo maakte mijn moeder hem ook altijd, heerlijk, alleen deed ze er nog 3 gekookte eieren in stukjes door.....een dag later was het vechten om de restjes haha, net als nu in mijn gezin! Echt een lekker en goedkoop gerecht die altijd in de smaak valt! Ps, m'n moeder gebruikte geen gehaktkruiden maar gewoon peper en zout, is net zo lekker:p:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Maak deze studentenhap nog steeds!! Alleen, ik fruit de uitjes eerst tot ze glazig zijn en voeg dan het gehakt toe + de gehaktkruiden en wat knoflook poeder.In de "rijkere"dagen neem ik dan ook een pak macaronigoenten erbij en dan heb je een gevuldere schotel. Onze kinderen maken het nu nog zo en ze oogsten veel lof over deze "kookkunst".:D
koekaratchee

koekaratchee zegt:
Leuk met dat stukje "geschiedenis" erbij:)
grietje56

grietje56 zegt:
Oeps, natuurlijk moet het groentenbouillontabletje verkruimeld worden en er ook door roeren op hetzelfde moment als de tomatenpuree en de kruidenmix erbij gaat.