Je kunt de dressing ruim tevoren maken en de uigelekte bonen er al een paar uur tevoren mee mengen. Zo trekt de dressing goed in de bonen en wordt de salade alleen maar lekkerder.
Wij eten deze salade graag met warm stokbrood en gezouten roomboter.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto
Een echt zomerse salade als het te warm is om te koken. Witte bonen (uit pot of blik) met tomaat, komkommer, tonijn (uit blik) en olijven. 
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto te bereiden
- Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet of zeef en spoel ze af met warm water.
- Leg de slablaadjes onderin de schaal.
 Meng de witte bonen met de stukjes gedroogde tomaten en de ringetjes
 lente-ui.
- Meng er de helft van de dressing door.
- Garneer de salade met komkommer, tonijn, kerstomaatjes, rode uiringen en olijven.
- Giet de rest van de dressing over de hele salade.
 
                    





 
					