KookJij
Lees meer Lees minder

Hoofdgerechten

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Hoofdgerechten1 recepten

    1. Beide groentesoorten vind ik erg lekker, dussss Ingredienten: 300 gram knolselderij, 200 gram bietjes, 1 uitje, 1 teen knoflook, tijm, scheutje azijn, vers gemalen zwarte peper
    2. Heerlijke combi! Rode biet? Mijn favoriet! Ingredienten: 200/250 gram rode biet, 1 ui, eetlepel mosterd, tijm, speklapje
    3. Vroeger maakte ik dit als stamppot met aardappelen dus. Ook zonder is het verrukkelijk!!! Ingredienten: 200 gram zuurkool, 50 gram rode paprika, 60 gram chorizo, 2 theelepels sambal , stukje zuurkoolspek

    4. Elke dag een andere pasta schotel en dat 80 jaar lang. Dan nog zou je niet alle pasta-gerechten hebben gehad. Ingredienten: 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels roomboter, 3 gesnipperde sjalotten, 4 gesnipperde teentjes knoflook, 2 zaadloze rode lomboks in piep kleine ringetjes, 500 gram gehalveerde kerstomaatjes, 500 gram in kleine stukken ges...
    5. Hoe je door het leegmaken van je groentenla een heerlijk gerecht kunt maken... Ingredienten: 300 gram bloemkool, 60 gram bleekselderij: gesneden, 70 gram ui: gesneden, 70 gram wortel: gesneden, 50 gram rode paprika: gesneden, 180 gram rundergehakt, 1 grote teen knoflook: gesneden, tijm, rozemarijn, zwarte peper,...
    6. Pittige hartige taart; lekker met een eenvoudige salade! Ingredienten: 1 grote ui, halve rode paprika, 1 teen knoflook, 60 gram champignons, 1 gehaktbal (zie kookverhaal), 80 gram geraspte belegen kaas, 1 groot ei of 2 kleintjes, tijm, cayennepeper, 2 eetlepels crème fraîche
    7. Dit heerlijke vis gerecht moet je echt eens proberen Ingredienten: forelfilets panklaar, ontbijtspek, arachide of olijfolie, voorgekookte krieltjes, sugarsnaps, wortels geschrapt, vlees of romatomaten in plakken, gemengde bladsla, zure room, paprikapoeder, gehakte (platte) peterselie g...
    8. De gestreepte zeebaars kan wel 1 meter lang worden en ongeveer 55 kg zwaar. Het is een pracht vis met mooi stevig vlees. Hierbij past wel een pittige tomat... Ingredienten: 4 filets van zeebars van ± 200 gram per stuk met vel, 3 eetlepels rijstolie, 5 cc gedroogde rozemarijn, peper en zeezout, TOMATEN-KOMKOMMER SALADE:, 1000 gram tomaten (gepeld, ontzaad en in kleine stukjes gesneden,daar b...

    9. Dit recept kan je ook met garnalen of rundvlees bereiden. doe er eventueel nog een rode en groene peper door met. zaad of als je niet van heel heet houd l... Ingredienten: rijstnoedels, garnalen pasta, tamarinde pasta, bruine basterdsuiker, vissaus, sojasaus, plantaardige olie, kippendij gesneden in plakjes, knoflook, eieren, lente ui, geroosterde pinda´s, tauge, 1 limoen, thaise roerbak g...
    10. Jaren geleden was ik op bezoek bij één van de wijn-domeinen van de familie Perrin (zuidelijke Rhône streek). Het ging mij toen om de bi... Ingredienten: 4 moten vis van 175 - 200 gram per stuk (zeebaars, kabeljauw, zeeduivel, enz.), 4 x 5 cc geraspte gember wortel, 100 gram fijn geraspte winterwortel, 150 gram sojascheuten, 4 eetlepels witte vermouth, 4 eetlepels ketjap...
    11. Een koolhydraat arm en vegetarisch recept Ingredienten: tempeh , sperziebonen, boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.