KookJij
Lees meer Lees minder

Hoofdgerechten

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Hoofdgerechten1 recepten

    1. Heerlijke combi! Rode biet? Mijn favoriet! Ingredienten: 200/250 gram rode biet, 1 ui, eetlepel mosterd, tijm, speklapje
    2. Beide groentesoorten vind ik erg lekker, dussss Ingredienten: 300 gram knolselderij, 200 gram bietjes, 1 uitje, 1 teen knoflook, tijm, scheutje azijn, vers gemalen zwarte peper
    3. Vroeger maakte ik dit als stamppot met aardappelen dus. Ook zonder is het verrukkelijk!!! Ingredienten: 200 gram zuurkool, 50 gram rode paprika, 60 gram chorizo, 2 theelepels sambal , stukje zuurkoolspek

    4. Hoe je door het leegmaken van je groentenla een heerlijk gerecht kunt maken... Ingredienten: 300 gram bloemkool, 60 gram bleekselderij: gesneden, 70 gram ui: gesneden, 70 gram wortel: gesneden, 50 gram rode paprika: gesneden, 180 gram rundergehakt, 1 grote teen knoflook: gesneden, tijm, rozemarijn, zwarte peper,...
    5. Elke dag een andere pasta schotel en dat 80 jaar lang. Dan nog zou je niet alle pasta-gerechten hebben gehad. Ingredienten: 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels roomboter, 3 gesnipperde sjalotten, 4 gesnipperde teentjes knoflook, 2 zaadloze rode lomboks in piep kleine ringetjes, 500 gram gehalveerde kerstomaatjes, 500 gram in kleine stukken ges...
    6. Pittige hartige taart; lekker met een eenvoudige salade! Ingredienten: 1 grote ui, halve rode paprika, 1 teen knoflook, 60 gram champignons, 1 gehaktbal (zie kookverhaal), 80 gram geraspte belegen kaas, 1 groot ei of 2 kleintjes, tijm, cayennepeper, 2 eetlepels crème fraîche
    7. Dit heerlijke vis gerecht moet je echt eens proberen Ingredienten: forelfilets panklaar, ontbijtspek, arachide of olijfolie, voorgekookte krieltjes, sugarsnaps, wortels geschrapt, vlees of romatomaten in plakken, gemengde bladsla, zure room, paprikapoeder, gehakte (platte) peterselie g...
    8. Dit recept kan je ook met garnalen of rundvlees bereiden. doe er eventueel nog een rode en groene peper door met. zaad of als je niet van heel heet houd l... Ingredienten: rijstnoedels, garnalen pasta, tamarinde pasta, bruine basterdsuiker, vissaus, sojasaus, plantaardige olie, kippendij gesneden in plakjes, knoflook, eieren, lente ui, geroosterde pinda´s, tauge, 1 limoen, thaise roerbak g...

    9. De gestreepte zeebaars kan wel 1 meter lang worden en ongeveer 55 kg zwaar. Het is een pracht vis met mooi stevig vlees. Hierbij past wel een pittige tomat... Ingredienten: 4 filets van zeebars van ± 200 gram per stuk met vel, 3 eetlepels rijstolie, 5 cc gedroogde rozemarijn, peper en zeezout, TOMATEN-KOMKOMMER SALADE:, 1000 gram tomaten (gepeld, ontzaad en in kleine stukjes gesneden,daar b...
    10. Jaren geleden was ik op bezoek bij één van de wijn-domeinen van de familie Perrin (zuidelijke Rhône streek). Het ging mij toen om de bi... Ingredienten: 4 moten vis van 175 - 200 gram per stuk (zeebaars, kabeljauw, zeeduivel, enz.), 4 x 5 cc geraspte gember wortel, 100 gram fijn geraspte winterwortel, 150 gram sojascheuten, 4 eetlepels witte vermouth, 4 eetlepels ketjap...
    11. Een koolhydraat arm en vegetarisch recept Ingredienten: tempeh , sperziebonen, boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Koolhydraatarme tortillachips
    Koolhydraatarme tortillachips Categorie Overig
    Koolhydraatarme tortillachips. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Sambal goren udang (garnalen) voor beginners
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners Categorie Sauzen
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners. Het is afkomstig uit de Oosterse keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  3. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  7. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  8. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  9. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.