KookJij

Linzenstoofpotje

Een heerlijk linzenstoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzenstoofpotje te bereiden

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten.
  2. Voeg de linzen, gehalveerde spruiten, tijm, zongedroogde tomaten en de gedroogde kruiden toe. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de linzen 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de linzen te droog zijn. Laat nog zo’n 15 minuten stoven tot de spruitjes gaar zijn.
  4. Roer er de room door en breng een laatste maal op smaak met peper, zout en chilipoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Zou toch moeten lukken en dat lamsrack erbij lijkt me ook heerlijk;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt lekker! Maar zou 2x 15 minuten niet wat kort zijn voor ongekookte linzen?
En dan een lekkere lamsrack er naast.. ;-)