KookJij

Recept voor Linzensoep

Een heerlijk linzensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook 2 liter water met de 4 kippenbouillon blokjes. Was de linzen in de zeef en voeg ze toe aan het water. Snijd de wortel, ui en aardappel in stukje en voeg ook deze toe aan de pan. Voeg ook de tomatenpuree toe.
Goed roeren en breng aan de kook.
Kook het gaar met af en toe roeren. (ongeveer 20 minuten)
Zodra het gaar is, pureren met de staafmixer of pureer het door een zeef heen.
In een ander pannetje boter smelten en voeg de munt toe. 1 minuutje laten koken en voeg het toe aan de soep.
Voeg yoghurt en sucuk naar smaak toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Gerda,

Ja, heb inderdaad een krabbetje bij het mergpijpje gevoegd, heerlijk!!!:D:D:D
Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Anna, ik ben het natuurlijk helemaal met je eens, het is een TOP-soep. Maar heb jij een krabbetje in de bouillon meegetrokken, het lijkt mij best een goed idee. Ga ik de volgende keer doen. Groetjes Gerda :p:p:p Hallo Ineke, inderdaad geeft spek een heerlijke smaak aan de bouillon, ik doe het zelf altijd met de erwtensoep, maar in dit geval wordt er ook spek uitgebakken en het spekvet gaat later met uien weer terug in de soep. Maar het is natuurlijk altijd het proberen waard. Dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Een TOP-soep!!
Gisteren gemaakt, gelukkig is er nog wat over!!:D:D:D
Groetjes,
Anna.
ineke

ineke zegt:
Hallo gerda
Spek mee koken gaat heel erg goed je krijgt er een heerlijke bouillon van. Als je die laat afkoelen kun je het vet eraf lepelen. Het vlees van de spek is heerlijk in de soep of op rogge brood. Je moet dan wel het vet er goed af halen.
Groetjes ineke.
slaatje

slaatje zegt:
Beste Donny, winterpeen of wortel hoort er wel degelijk in, mijn schoonmoeder was een Duitse en ik kom zelf al ruim veertig jaar in Duitsland en daar zit echt peen in de soep en azijn hoort er ook in, maar veel mensen vinden dat niet lekker, dus dan kun je het er ook uit laten maar dat doet de soep tekort. Er zijn ook mensen die vinden het Duitse brood niet lekker, want dat is zuur, ik vind het heerlijk dus ook een kwestie van smaak. Groetjes Gerda :p:p:p
Donny

Donny zegt:
Winterpeen hoort er niet in en azijn..jakkes nein.
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Anna, een schenkelschijf is het stuk van de poot waar het mergpijpje nog in zit. Vaak snijdt de slager het vlees er af, verkoopt het als soepvlees en blijft het mergpijpje over. Misschien is het wel lekker om een krabbetje mee te trekken voor de bouillon, ik heb dat zelf nooit gedaan maar moet ik het eens doen. Rookspek wordt ook wel verkocht als vetspek en is dus geen mager spek en de spek gaat niet terug in de soep. De uitgebakken spek is ook erg lekker op een besmeerde volkoren boterham, maar het is dan wel een calorieënbom. De uien, gebakken in het spekvet, geeft de soep een heerlijke 'boost'. Probeer hem maar, het is echt een geweldige soep. Ik ben een echte liefhebber van erwtensoep maar soms vind ik deze linzensoep nog lekkerder. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Hoi Gerda,
Ik heb even een paar vragen.Wat is een schenkelschijf? (dacht nl.dat dat een mergpijpje is:p)
Is het ook lekker om een krabbetje mee te trekken voor de bouillon?
Ik vind 't altijd lekker om wat vlees in de soep te hebben.
De rookspek, is dat magere spek, die je dan uitbakt? En doe je dat niet meer terug in de soep? Ik heb zelf nog nooit linzensoep gemaakt, maar moest meteen denken aan de heerlijke linzensoep die mijn moeder vroeger maakte!
Dus ik ga er van de week zeker mee aan de slag. Ik laat je weten hoe het gesmaakt heeft :D:D:D
slaatje

slaatje zegt:
Zout en peper op het eind toevoegen.
Evelien

Evelien zegt:
Hoi Fem,

Sucuk is een turkse, salami-achtige worst. Eventueel kan je het dus vervangen met salami als je het nergens kan vinden. (Snij dan reepjes van de salami en gebruik een paprika salami). Bij de (Turkse) toko is sucuk (spreekt uit: soetjoek) verkrijgbaar.
fem

fem zegt:
Hoi Evelien, wat is sucuk en waar haal ik dit? Ziet er lekker uit ga ik zeker proberen.

Fem