Recept
« Terug naar recepten
					
						Linzensoep met kabeljauw
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Linzensoep met kabeljauw
Een heerlijk linzensoep met kabeljauw recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eric Swaghoven
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Linzensoep met kabeljauw te bereiden
Zet in een brede pan de geweekte en uitgelekte linzen aan met de sjalotjes, knoflook, grof gesneden ontbijtspek, aardappelen en olijfolie.
Niet laten verkleuren.
Roer dit een paar keer om en blus het met witte wijn en water af totdat het nog niet helemaal onder water staat.
Voeg laurier, rozemarijn en zout toe.
Niet te teveel zout in het begin, want het kookt iets in.
Laat het geheel ongeveer een half uur al roerende koken en mochten de linzen bijna droog staan, houd ze dan net onder water door af en toe water er aan toe te voegen.
Zeef de soep met een bolle zeef.
Breng het geheel op smaak met wat zout en gemalen witte peper.
Laat de soep hierna niet meer te hard koken, want dan blijft ze niet mooi groen.
GARNITUUR:
Roggebrood in stukken snijden.
Wortel schillen en in blokjes snijden en goed gaarkoken.
Spek in de oven op 220 graden C. op bakpapier bakken tot het mooi goudbruin is.
Dan laten afkoelen zodat het spek lekker krokant wordt.
( dit kun je al van tevoren doen ).
Kabeljauw in blokjes snijden, peper, zout en een beetje olijfolie erop en in de oven op 180 graden C. licht garen., ongeveer 6 min.
Vervolgens de soep lekker warm serveren met eventueel wat olijfolie erop.
									Niet laten verkleuren.
Roer dit een paar keer om en blus het met witte wijn en water af totdat het nog niet helemaal onder water staat.
Voeg laurier, rozemarijn en zout toe.
Niet te teveel zout in het begin, want het kookt iets in.
Laat het geheel ongeveer een half uur al roerende koken en mochten de linzen bijna droog staan, houd ze dan net onder water door af en toe water er aan toe te voegen.
Zeef de soep met een bolle zeef.
Breng het geheel op smaak met wat zout en gemalen witte peper.
Laat de soep hierna niet meer te hard koken, want dan blijft ze niet mooi groen.
GARNITUUR:
Roggebrood in stukken snijden.
Wortel schillen en in blokjes snijden en goed gaarkoken.
Spek in de oven op 220 graden C. op bakpapier bakken tot het mooi goudbruin is.
Dan laten afkoelen zodat het spek lekker krokant wordt.
( dit kun je al van tevoren doen ).
Kabeljauw in blokjes snijden, peper, zout en een beetje olijfolie erop en in de oven op 180 graden C. licht garen., ongeveer 6 min.
Vervolgens de soep lekker warm serveren met eventueel wat olijfolie erop.
 
                    





 
					