KookJij

Linzen met Tonijnsteak

Een heerlijk linzen met tonijnsteak recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzen met Tonijnsteak te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de rijstolie verhitten en daarin de uien glazig aanfruiten.
2).Doe de rest van de kruiden er bij en blijf roeren tot de aroma's goed vrijkomen.
3).Doe nu de linzen er bij en roer goed om en bak ze goed aan.
4).Giet nu de hete groentebouillon er bij en zorg dat de linzen onderstaan.
5).Kook de linzen nu snel gaar in zo'n kleine 30 minuten en roer dan goed door en laat de linzen uitstomen als er nog te veel vocht aanwezig is of giet er nog wat bouillon bij als de linzen dreigen te komen droogstaan.
6).Ondertussen staat de tomatensaus met concentraat en lombokringetjes in een pannetje in te
koken (er moet zo'n 1/4 liter water wegkoken).
7).Dan doen we de linzenmassa en tomatenmassa bij elkaar en roeren dat goed door en zetten dat warm weg op een laag vuurtje.
8).De tonijnsteaks worden gebakken, heel even maar, want het binnenste moet lekker rood blijven.
Daarna goed zouten en peperen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : De linzen over 4 voorverwarmde soepborden verdelen. Leg op elk bord een tonijnsteak en bestrooi met de kappertjes en daarna met de grof gehakte korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst