Recept
« Terug naar recepten
					
						Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort
Een heerlijk limoncelloroom met aangeschoten bessensoort  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Zalig zoet’
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Limoncelloroom met aangeschoten bessensoort te bereiden
 Breek de lange vingers in stukjes. Doe ze in een kom en besprenkel ze met de limoncello. Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur. Klop voor de limoncelloroom de eidooiers en suiker met een elektrische mixer tot een bleekgeel en romig mengsel. Meng de citroenschil erdoor. Klop de eiwitten in een andere, kleine kom met schone kloppers stijf en spatel ze door het eidooiermengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het eimengsel. Dek de limoncelloroom af en zet hem minstens 1 afgedekt uur in de koelkast. . Laat, bij gebruik van fruit uit de diepvries, het in de koelkast ontdooien Spreidt daarvoor fruit uit over een met aluminiumfolie beklede platte schaal.
Bereiding:
Doe het rode fruit in een kom. Bestrooi ze met de suiker en limoncello. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 1 uur staan om de smaken in te laten trekken.
Doe intussen de extra suiker in een kleine pan en voeg 3 eetlepels water toe. Los de suiker al roerend op en laat het suikerwater 2 minuten iets inkoken. Voeg de fijngesnipperde citroenschil toe en laat het mengsel nog 2 minuten koken. Haal de schil uit de siroop en laat hem op keukenpapier drogen. Zet apart. De siroop wordt niet meer gebruikt.
Serveren:
Zet zes decoratieve glazen van ca 250 ml klaar en leg de geweekte lange vingers op de bodem van de glazen. Schep achtereenvolgens de limoncelloroom, rood fruit en het sap erover. Bestrooi de limoncelloroom en bessen met de snippers citroenschil.
 
									Bereiding:
Doe het rode fruit in een kom. Bestrooi ze met de suiker en limoncello. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 1 uur staan om de smaken in te laten trekken.
Doe intussen de extra suiker in een kleine pan en voeg 3 eetlepels water toe. Los de suiker al roerend op en laat het suikerwater 2 minuten iets inkoken. Voeg de fijngesnipperde citroenschil toe en laat het mengsel nog 2 minuten koken. Haal de schil uit de siroop en laat hem op keukenpapier drogen. Zet apart. De siroop wordt niet meer gebruikt.
Serveren:
Zet zes decoratieve glazen van ca 250 ml klaar en leg de geweekte lange vingers op de bodem van de glazen. Schep achtereenvolgens de limoncelloroom, rood fruit en het sap erover. Bestrooi de limoncelloroom en bessen met de snippers citroenschil.
                    
Marlies van Venrooij zegt: