KookJij

Lentestampot van gierst

Een heerlijk lentestampot van gierst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentestampot van gierst te bereiden

Gierst wassen en 1 uur weken in 5 dl. water. Gierst met weekwater aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Melk tegen de kook aan verhitten en met wat zout door de gierst roeren. Gierst 1 uur laten nawellen in afgedekte pan. Ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en in wat olie roerbakken. Veldsla wassen en in stukjes scheuren. Brie in stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Gierst met een houten lepel of mixer tot een luchtige puree kloppen. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Bosui, veldsla, brie en basilicum erdoor roeren en direct opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Ja, is inderdaad een beetje vergelijkbaar.
Groetjes.
hns

hns zegt:
Goed joh!
Smaakt gierst een beetje zoals bulgur of couscous? Hans:):)