Recept
« Terug naar recepten
					
						Lauwwarme heilbot met garnalen  (zie opm)
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm)
Een heerlijk lauwwarme heilbot met garnalen  (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lauwwarme heilbot met garnalen (zie opm) te bereiden
   Snijd voor het schuim het citroengras in de lengte door zodat het gemakkelijk zijn smaak los laat.
Snijd de verbena grof en voeg beide toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, laat hem afkoelen en zet hem een dag in de koeling zodat de smaken er volledig in kunnen trekken.
Stoof voor de garnalenroom de sjalotjes met de garnalenkoppen aan.
Bevochtig ze met de Noilly Prat, de wijn en de visbouillon.
Laat dit tot een kwart inkoken. Laat ze afkoelen.
Passeer de saus door een fijne zeef, voeg kerrie en de zure room toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schuim de garnalenroom voor gebruik op met de staafmixer.
Snijd met een scherp mes dunne plakken van de heilbot en verdeel hem over de borden. Giet er wat olijfolie over en geef de vis even een korte tik in de oven op 150°C.
Spoel de paddenstoelen enkele keren kort en bak ze in wat olijfolie.
   
									Snijd de verbena grof en voeg beide toe aan de melk. Breng de melk aan de kook, laat hem afkoelen en zet hem een dag in de koeling zodat de smaken er volledig in kunnen trekken.
Stoof voor de garnalenroom de sjalotjes met de garnalenkoppen aan.
Bevochtig ze met de Noilly Prat, de wijn en de visbouillon.
Laat dit tot een kwart inkoken. Laat ze afkoelen.
Passeer de saus door een fijne zeef, voeg kerrie en de zure room toe en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schuim de garnalenroom voor gebruik op met de staafmixer.
Snijd met een scherp mes dunne plakken van de heilbot en verdeel hem over de borden. Giet er wat olijfolie over en geef de vis even een korte tik in de oven op 150°C.
Spoel de paddenstoelen enkele keren kort en bak ze in wat olijfolie.
                    