KookJij

Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille

Heel eenvoudig te maken met weinig ingrediwnten maar een super resultaat. De zalm krijgt laagje lemon-curd met mosterd en gaat dan de oven in.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: uit één van mijn plakboeken, onbekend tijdschrift
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden boven- en onder-warmte.
  2. Kruid de zalmfilet met peper en zout. Leg de zalm in de ovenschaal.
  3. Roer de lemon curd en de mosterd goed door elkaar en bestrijk de zalmfilet hiermee.
  4. Bak de zalmfilet plm 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Bestrooi de zalmfilet voor het opdienen met de gehakte dille.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Door de zalm op een lage temperatuur te garen in de oven blijft de zalm heel sappig en perfect van smaak.
Heerlijk als je gasten krijgt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst