DIEN OP : Met stomende witte rijst waar we net de gescheurde korianderblaadjes door hebben geroerd.
Als groente geven we een paksoigerecht en of een gerecht met witte cq groene kool.   
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamsvlees uit Mongolië
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamsvlees uit Mongolië
Een heerlijk lamsvlees uit mongolië recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 - 6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie en Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamsvlees uit Mongolië te bereiden
1).Laat het vlees gedurende 3 kwarier marineren in de marinade van Chinese rijstwijn, lichte soya saus en gemberwortel (NIET langer).
2).Verhit in een wok of wadjang 2 eetlepels rijstolie + sesamolie en laat daarin de ui en knoflook even bruinworden.
3).Dan gaat het vlees er bij met de marinade en op hoog vuur bakken we de stukjes vlees snel om en om bruin.
4).Nu gaat de saus er bij met de donkere soya en blijven we nog even door bakken tot het vlees gaar is.
5).Vlak voor het opdienen gaan de lenteuitjes er bij en controleren we op smaak (wellicht iets zeezout, in ieder geval veel peper) .
										2).Verhit in een wok of wadjang 2 eetlepels rijstolie + sesamolie en laat daarin de ui en knoflook even bruinworden.
3).Dan gaat het vlees er bij met de marinade en op hoog vuur bakken we de stukjes vlees snel om en om bruin.
4).Nu gaat de saus er bij met de donkere soya en blijven we nog even door bakken tot het vlees gaar is.
5).Vlak voor het opdienen gaan de lenteuitjes er bij en controleren we op smaak (wellicht iets zeezout, in ieder geval veel peper) .
 
                    


 
					