Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook
						PT175M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook
Een heerlijk lamsschenkel met witte bonen puree en knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 175 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook te bereiden
 1).Verhit de olie in de grote pan met dikke bodem en bruineer + schroei dicht de lamsschenkels.
2).Doe vervolgens alle ingredienten met de lamsschenkels in de grote pan,zet die op het vuur en breng snel het vocht in de pan aan de kook.
3).Doe de deksel er op en zet de pan nu in de oven en laat de pan daar 2 uren in.
4).Wel elke 30 minuten de schenkels even draaien
5).Haal de pan uit de oven en vis alle ingredienten er uit en laat het vocht achter.
6).Het vocht mag voor de helft inkoken
7).Ondertussen de takjes thijm en rozemarijn weggoien.De bollen knoflook "leegknijpen"over het grecht en de laurierblaadjes verwijderen.
8).Na inkoken alle ingredienten weer terug in de pan en laten opwarmen.
9).Ondertussen zijn de gekookte witte bonen gepureerd en smeuig gemaakt met extra virgine olijfolie.
10).Breng alle componenten op smaak met peper en zout
 
										2).Doe vervolgens alle ingredienten met de lamsschenkels in de grote pan,zet die op het vuur en breng snel het vocht in de pan aan de kook.
3).Doe de deksel er op en zet de pan nu in de oven en laat de pan daar 2 uren in.
4).Wel elke 30 minuten de schenkels even draaien
5).Haal de pan uit de oven en vis alle ingredienten er uit en laat het vocht achter.
6).Het vocht mag voor de helft inkoken
7).Ondertussen de takjes thijm en rozemarijn weggoien.De bollen knoflook "leegknijpen"over het grecht en de laurierblaadjes verwijderen.
8).Na inkoken alle ingredienten weer terug in de pan en laten opwarmen.
9).Ondertussen zijn de gekookte witte bonen gepureerd en smeuig gemaakt met extra virgine olijfolie.
10).Breng alle componenten op smaak met peper en zout
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Geef allen een schep witte bonen pureé en daarbij een schenkel en een portie van de groenten.Schep daar wat jus over.
									 
                    




 
					