KookJij

Kweeperensoufflé

Een heerlijk kweeperensoufflé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Kweepeer
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Garfepoef- baksels2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kweeperensoufflé te bereiden

Peren schillen, klokhuizen verwijderen en in 4 parten snijden. Peren, wat water met citroensap, de helft van de suiker, de kruidnagelen en de kaneelpijp 30 minuten op matig vuur koken tot het stroperig is. Daarna af laten koelen. Eierdooiers au bain marie luchtig loskloppen, de rest van de suiker erdoor en op matig vuur onder regelmatig roeren laten indikken. Deeg op licht bebloemde vlakke ondergrond uitrollen en bodem uitsnijden voor springvorm van ±24 cm. Rest deeg gebruiken voor de wanden. Oven voorverwarmen op 180°. Kruidnagelen en kaneelstok verwijderen en de moes in de vorm scheppen. Bovenkant met spatel vlak maken. Dooiermengsel erover gieten. Eiwitten met wat zout stijfslaan en voorzichtig door de dooiers mengen. Vorm iets boven het midden van de oven plaatsen en in 30 minuten bakken tot de soufflé goudbruin is en gerezen is.

I

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst