KookJij

Kweeperen op cognac:

Een heerlijk kweeperen op cognac: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Kweepeer
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: magda (nl.tuinen,
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kweeperen op cognac: te bereiden

De kweeën schillen, in vieren delen, de klokhuizen verwijderen, in dunne schijfjes snijden en deze met het citroensap besprenkelen.
In een pannetje de wijnazijn, het water, het verbrokkelde kaneelstokje, de suiker en de honing aan de kook laten komen. De schijfjes kwee erbij doen en deze in 20 minuten hierin gaar laten worden.
De vruchten eruit nemen en in lagen in goed schoongemaakte inmaakpotten leggen. Het vocht zachtjes kokend verder laten indikken. Als het stroperig is geworden het vuur uitdraaien, laten afkoelen en de cognac erdoor roeren. Het vocht over de potten verdelen, deze goed sluiten met bijv. cellofaan en koel bewaren. (Of in potten met goed gesloten draaideksel/ schroefdeksel bewaren).
Heerlijk bij diverse wildsoorten, rundvleesgerechten, maar ook als dessert met slagroom en ijs.
N.B.: potten niet té vol doen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sonja

Sonja zegt:
Leuk recept, wel veel suiker en honing. Voor onze tarte au coings is cognac ook een goeie!!
kris

kris zegt:
heerlijk, ga het zeker maken voor het kerstfeest. alleen zijn kweeperen niet zo gemakkelijk meer te vinden.:D