KookJij

Recept voor Kruimeltaart met appel en citroen

Een heerlijk kruimeltaart met appel en citroen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Zin in taart - zoet en hartig
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C (of 190 °C voor zoet korstdeeg).
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 15 minuten in de koelkast of vriezer. Bak de taartbodem blind. Laat hem afkoelen.
3. KRUIMELLAAG: Wrijf in een kom de bloem, de suiker, de boter en de citroenschil tussen uw vingers tot het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Zet het kruimelmengsel zolang in de koelkast.
4. VULLING: Snijd de appels in stukken. Roer in een kom de stukjes appel, de rozijnen, de citroenschil, het citroensap, de suiker, de kaneel en de nootmuskaat door elkaar. Bestrooi de bodem van de taartvorm met het bloem-suikermengsel en schep de appelvulling erop.
5. Strooi het kruimelmengsel over de appels. Bak de taart 15 minuten, verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de taart nog 30 minuten. Serveer de taart warm met de vla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tineke

tineke zegt:
Hoi ik heb al meer als 6 x appelkruimel taart gebakken en daarna laten afkoelen. Ik haal hem uit de taart bak vorm, maar dan val de taart uit elkaar:(
Yvonne

Yvonne zegt:
BLINDBAKKEN: Bekleed het deeg met aluminiumfolie, bakpapier of plasticfolie en vul de vorm met bakbonen. Stop de plasticfolie-punten naar binnen toe, tussen de bonen.
Zet de taartvorm op een bakplaat en bak de taartbodem 10-12 minuten.
Verwijder de folie of het vetvrije papier en de bakbonen en bak de bodem nog 5-7 minuten.
Gertie

Gertie zegt:
hoe lang bak je de taartbodem zonder inhoud?