KookJij

Krengsengan (Indon.gekruid vlees)

Een heerlijk krengsengan (indon.gekruid vlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: mijn eetplanner
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krengsengan (Indon.gekruid vlees) te bereiden

Vlees snijden in dobbelstenen, de kruiderij fijn maken in de vijzel.
Petis ddor de fijngemakte kruiderij roeren.
Het vlees goed doorroeren door dit mengsel, tomaten en ketjap erbij.
Olie verwarmen op middelgroot vuur, het vlees 5 min. bakken, vuur temperen.
Zoveel heet water toevoegen dat het vlees onder staat, laten sudderen tot het vlees zacht is.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Dit gerecht kan je eten met gado-gado, maar doe er gééén pindasaus erover; houd het apart.
Petis udang is een garnalenpasta, zwart van kleur ; te koop in de toko. Het is een garnalenpasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eva van wijngaarden

eva van wijngaarden zegt:
Ziet er zeer lekker uit ga het zeker maken.
nelleke

nelleke zegt:
Dit gerecht ga ik zeker maken. De hoeveelheid is erg weinig voor 4 personen vind ik in verhouding met de l.rawit. Ga er dus mijn hoeveelheden op los laten. Bedankt.:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Errata:Het is een garnalenpasta per abuis 2x vermeld.
Vergeten te schrijven:lombok rawit zijn kleine groene pepers(lombokjes);als het té pittig wordt, volsta dan maar met mespunt sambal oelek.