Recept
« Terug naar recepten
					
						Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol
Een heerlijk krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									culinaire saisonnier
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol te bereiden
Meng alle ingriënten en breng op smaak.
Voor de wortelconfit:
12 plakjes winterwortel
5 dl olijfolie
3 takjes dragon
1 takje tijm
knoflookteentjes
5 g peperkorrels
zout
Verwarm de olie met de kruiding tot 80°C en laat hierin de wortel confijten.
Breng op smaak met wat zout.
Voor de saffraanolie:
5 cl goede olijfolie
10 draadjes saffraan
Verhit de olie tot 50°C en laat de saffraan hierin trekken tot de olie mooi geel is.
Voor het garnituur:
aardappelkrul
basilicum
									Voor de wortelconfit:
12 plakjes winterwortel
5 dl olijfolie
3 takjes dragon
1 takje tijm
knoflookteentjes
5 g peperkorrels
zout
Verwarm de olie met de kruiding tot 80°C en laat hierin de wortel confijten.
Breng op smaak met wat zout.
Voor de saffraanolie:
5 cl goede olijfolie
10 draadjes saffraan
Verhit de olie tot 50°C en laat de saffraan hierin trekken tot de olie mooi geel is.
Voor het garnituur:
aardappelkrul
basilicum
                    