KookJij

Krabeieren

Een heerlijk krabeieren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krabeieren te bereiden

*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Maak de krab uit het blikje vrij van baleintjes en maak de
massa klein en los.
*De 2 scharreleieren klutsen en daar doorheen kloppen de krab,de iets lobbig geklopte room,de fijngehakte kruidenblaadjes en de in kleine blokjes gesneden tomaat en breng op smaak met zout en peper.
*Alles goed opkloppen en de helft lepelen in de ramequins of taartvormpjes (of siliconen bakjes).
*Hierop een ei breken en vervolgens vullen met de overge-
bleven ei-krab-massa.
*Doe over de ramequins,taartvormpjes,etc een groot stuk foil en daarop iets met gewicht,zodat de bakjes met eiermassa niet overlopen.
*Doe in de oven op 180 graden Celsius en laat dit 12-15
minuten gaarstoven.Haal uit de oven en laat afkoelen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met toast,brioches bij het ontbijt
Bij de lunch wellicht opdienen met een lichte risotto,waarin
kaas en / of vis is verwerkt.
--->Een droge Rosé past hierbij zeer goed (bij de lunch
natuurlijk,wijn bij het ontbijt lijkt wat vroeg.Hoewel......een
droge Champagne, wit of rosé,kan 's ochtends weer wel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst