Recept
« Terug naar recepten
					
						Köttbullar
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Köttbullar
Een heerlijk köttbullar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Denemarken
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Köttbullar te bereiden
Kook de aardappel en stamp hem tot puree. Snijd de ui in stukjes. Fruit de ui in een klont boter. Kneed in de kom de ui, gehakt, aardappelpuree, paneermeel, peterselie, ei, zout en een scheutje van de slagroom tot een mooie bal. Maak kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in de olie met een klont boter in 10 minuten gaar. Haal de balletjes uit het vet en maak met het vet en de bloem een roux. Voeg de rest van de slagroom toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus voor het opdienen over de balletjes.
									 
                    





 
					 
									
yvonne zegt:
in dk heet het frikadelle en worden ook anders gemaakt.