Recept
« Terug naar recepten
					
						Koolraap, Oosters gekruid met ketjapspeklapjes en gebakken aardappeltjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koolraap, Oosters gekruid met ketjapspeklapjes en gebakken aardappeltjes
Koolraap, en ouderwetse groente, smaakt een beetje zoet. Je kunt er heel veel mee doen. Dit keer Oosters gekruid, lekker met gebakken aardappeltjes en speklapjes, knapperig gebakken en gekruid met ketjap. Heerlijk. 
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									3 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koolraap, Oosters gekruid met ketjapspeklapjes en gebakken aardappeltjes te bereiden
- Kook de blokjes aardappel gaar in water met zout. Afgieten en goed laten uitlekken.
 - Blokjes koolraap beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken.
 - Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de blokjes aardappel lichtbruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
 - Bak in de overgebleven olie (of je voegt nog iets toe) de uisnippers, knoflook en rode peper plm. 3 minuten.
 - Voeg dan de prei eraan toe en bak ook even mee. Doe het kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn en cayennepeper
erbij en bak 1 minuut mee. - Voeg nu de blokjes koolraap eraan toe en meng alles goed door elkaar. Maak verder op smaak met peper, zout en chilisaus.
 - Meng de gebakken aardappelen door de koolraap.
 - Bak ondertussen in een droge koekenpan de met peper en zout gekruide speklapjes knapperig en bruin (er komt genoeg vet vrij). Vlak voordat de speklapjes goed zijn giet je de ketjap over de speklapjes. Nog even aan beide zijden doorbakken en opdienen met het koolraappannetje.
 
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt de blokjes gebakken aardappels ook heel goed apart opdienen bij de koolraap. Ik vond het lekker om het door elkaar te mengen.
									
                    