Recept
« Terug naar recepten
					
						Koninklijke taart
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koninklijke taart
Een heerlijke taart om van te genieten, gemaakt met chocolade, koffie en lange vingers.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											25
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									bakken met plezier                                                      
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koninklijke taart te bereiden
De chocolade in stukjes breken en au bain marie smelten. Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel voor lepel toevoegen. Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren. De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker. Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen. Het mengsel even laten rusten. Ondertussen sterke koffie maken. Een springvorm bekleden met aluminiumfolie. De rand van de springvorm bekleden met lange vingers waarvan met een mes ongeveer 1 centimeter wordt afgesneden. De afgesneden topjes en de rest van de lange vingers eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken. Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes. Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel. Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren. Eventueel versieren met hagelslag, chocoladebladjes of slagroom.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Anna zegt:
De pure smaak zal erg meevallen door het toevoegen van de overige ingredienten.
Veel succes!
Groet,
Anna
KookJij.
 
									lindy zegt:
ik hou zelf niet zo van pure chocolade, kan ik ook melk chocolade gebruiken of valt de pure chocolade smaak wel mee?
 
                    



 
					 
									
Kelly zegt:
Groetjes