KookJij

Konijnrug met bruin bier (Leffe)

Een heerlijk konijnrug met bruin bier (leffe) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnrug met bruin bier (Leffe) te bereiden

Pel de ui en snij in grote blokjes.
Fruit zachtjes aan tot glazig in de wok of de pan.
Snij de plakken spek in blokjes en bak zachtjes in de wok of pan. Meng de ui en het spek.
Verwijder van de konijnrug de ingewanden ( longen ); buikspek en buikspieren.
Snij de 3 ruggen nog eens dwars middendoor.
Bruin de ruggen in de wok op een hevig vuur.
Breng de ruggen in de braadpot, met de rugkant op de bodem.
Bedek met het mengsel ui en spek.
Dompel onder met het bier.
Voeg een blaadje laurier toe en enkele takjes tijm.
Bedek met witte broodsnede waarop 2 eetlepel zachte mosterd.
Laat op een laag vuurtje sudderen tot het vlees loslaat aan de wervels. (120 min)

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

De longen zou ik niet gebruiken, wel het buikspek en ook de buikspieren.
Zeker niet te lang laten sudderen want dan wordt het vlees droog.
Zeker het vlees goed aanbraden, want hoe beter aangebraden, hoe zachter het vlees blijft en hoe sneller het gaar is.
Wel opletten dat je, bij het aanbraden of dichtschroeien de vetstof niet verbrandt of verkoolt.
Je kan de saus op het einde indikken.
Opdienen met bruin brood of met aardappelstoemp, gekookte aardappel of frieten.
Serveer met een rode wijn of beter met het zelfde bruin bier.
Je kan ook het konijn laten sudderen in een gesloten aardenpot in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Haha!! okee ;)
caroguzzi

caroguzzi zegt:
Hihi, omdat ik mijn verse champignons de dag ervoor heb gebruikt tijdens het maken van het heerlijke recept Macaroni Carbonara (aanrader) en vergeten ben een nieuw bakje te kopen. ;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Caroguzzi, klinkt goed! Maar waarom champignons uit een blikje, en niet vers?
caroguzzi

caroguzzi zegt:
Hoi Riafon,

Ik heb blik champignonnetjes erbij gedaan halverwege de kooktijd.
riafon

riafon zegt:
Dank voor je reactie en ook het advies om er champignons aan toe te voegen.
Mag ik weten of je de champignons er vers bijvoegd en dit bij het begin van het stoven.
IK heb het eenvoudig gehouden om zeker de smaak van het bier te laten doorkomen.
Ik ga dit wel eens met kippen of kalkoenbout proberen.
caroguzzi

caroguzzi zegt:
Lekkerrrrrrrrr, heerlijk gegeten gisteren. Ik heb alleen nog wat chamignons erbij gedaan :p
riafon

riafon zegt:
Dank voor de reactie.
Ik heb in dit recept gewild geen vruchten toegevoegd. Toevoeging van bv pruimen is echt een klassieker in Vlaanderen. Ik wil het zo houden om alleen de smaak van het bier te laten overheersen, natuurlijk in samenspel met de mosterd;
Knockje

Knockje zegt:
In de ajuinen doe ik 4 a 5 kruidnagels en enige gedroogde pruimen of rozijnen. Lekker.