Recept
« Terug naar recepten
					
						Komkommercrémesoep
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Komkommercrémesoep
Een heerlijk komkommercrémesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Komkommercrémesoep te bereiden
De komkommers goed wassen en schillen.
De komkommers in lengte doormidden snijden en zaadlijsten verwijderen.
Met een klein parelboortje 30 bolletjes uit het vruchtvlees snijden
(eventueel ook i kleine blokjes snijden) en het overige vruchtvlees met een beetje bouillon in de blender fijnmalen.
Boter smelten, bloem toevoegen en hier geleidelijk de bouillon, room en het komkommermoes doorroeren.
Laat de soep 5 min. zachtjes doorkoken,zeef ze daarna en breng op smaak met peper en zout.
Doe de soep in voorverwarmde borsen en voeg komkommerbolletjes of -blokjes toe
									De komkommers in lengte doormidden snijden en zaadlijsten verwijderen.
Met een klein parelboortje 30 bolletjes uit het vruchtvlees snijden
(eventueel ook i kleine blokjes snijden) en het overige vruchtvlees met een beetje bouillon in de blender fijnmalen.
Boter smelten, bloem toevoegen en hier geleidelijk de bouillon, room en het komkommermoes doorroeren.
Laat de soep 5 min. zachtjes doorkoken,zeef ze daarna en breng op smaak met peper en zout.
Doe de soep in voorverwarmde borsen en voeg komkommerbolletjes of -blokjes toe
                    