KookJij

Knoflooktomaten uit de oven

Tomaten uit de oven met peterselie en veel knoflook. Je kunt ze koud of warm eten. Lekker bijgerecht bij een Meditterane maaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflooktomaten uit de oven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Was de tomaten. Snij ze dwars doormidden.
  3. Zet de tomaten met de snijkant naar boven in een vuurvaste
    schaal.
  4. Bestrooi de tomaten royaal met peper, zout.
  5. Meng de geperste knoflook, peterselie en olie goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de tomaten.
  6. Bak de tomaten ± 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Koud of lauwwarm opdienen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Kies mooie rijpe vleestomaten.
Je kunt de tomaten al een paar uur voordat je gaat eten bereiden.
Lekker bij de barbecue maar ook bij een pastamaaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst